kulturhistorie.no - under utarbeiding, august 2019

Tusen søstre kan stille krav

Tusen søstre kan stille krav

– Hvilken jobb de har gjort! Hva de har ofret og hvilket bidrag de har gitt til kvinnefrigjøringen og likestillingskampen! Omsorgsarbeiderne er mine helter. Deres innsats som pionerer i fagbevegelsen er underkommunisert, sier Inger Christine Årstad,som har samlet dokumentasjon om fagorganiserte kvinner i Gjøvik-regionen.

LENKE TIL LO-damer artikkel

 

…Hun har gjort 25 timer med video- opptak hvor 15 kvinner organisert innen helse- og sosialsektoren i Gjøvik, Toten og Land forteller om sin bakgrunn, sitt yrkesliv, om dobbelt- og trippelarbeidet som omsorgsarbeider i hjem og på jobb ved siden av mor- og husmoroppgavene. Kvinne, hvorav mange har vært tillitsvalgte i sine foreninger, forteller om sin inntreden i fagbevegelsen og om den lange og møysommelige likestillingskampen. Deres beretninger er sterke og interessante og bidrar til å utfylle fagbevegelsens historie i distriktet, sier Inger Christine Årstad.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..