kulturhistorie.no - under utarbeiding, august 2019

Arven etter Nansen

Arven etter Nansen –

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

I 2011 var det 200 år siden Norges første universitet ble etablert. Samme
år var det 150 år siden Fridtjof Nansen ble født. Utstillingen «Arven etter Nansen. Vitenskap ved verdens ende» markerte dobbeltjubileet i 2011 og ble til på initiativ fra Universitetet i Oslo. med støtte fra Institusjonen Fritt Ord, Norges forskningsråd, Kunnskaps-departementet og Utenriksdepartementet. Utstillingen ble produsert i samarbeid med Frammuseet av dr. art. Olav Christensen og åpnet på Universitetsplassen i Oslo av Utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utstillingen løftet frem Nansen som forsker og inspirator for det nordorienterte Norge, samtidig som den viste hvordan impulsene fra Nansen slår inn i dagens nordområdeforskning. Utstillingen var resultatet av et samarbeid mellom sentrale institusjoner innnenfor nordområdeforskning: Norsk Polarinstitutt, Meteorologisk Institutt, Havforskningsinstituttet og Universitetet i Oslo. Frammuseet står ansvarlig for produksjonen av utstillingen.

Nedenfor er et par nyhetsinnslag fra den internasjonale turneen  til St. Petersburg, Berlin, Oslo Arkhangels, Tromsø og Bergen. Og les gjerne videre via linken til den vitenskapelige katalogen.

Nansen-arven-katalog-norsk

Oppland Arbeiderblad – Visuelle klimalinjer


Konseptutvikling: Dag Gjestland, Olav Christensen og Inger Christine Årstad. Produsent og prosjektledelse: Dr. art. Olav Christensen. Videoproduksjon: Inger Christine Årstad. Infokiosker: Inger Christine Årstad og Thomas Nesse/back.no Scenografi: Eilev Skinnarmo/eilevskinnarmo.com. Grafisk design: Gry Hansen/hummingbird.no. Satelittgrafikk: Inger Christine Årstad. Videofotograf: Hans Erik Lindbom/kamerakameratene.no. Fotografi: Øyvind Markussen /markussenkobro.com. Teknikk/dataprogrammering: Helge Tjelta. Lydproduksjon: Lage Thune Myrberget/New Media Generation. Lydprogrammering: Arve Furset. Produksjon Rigg: Totalproduktion/totalproduktion.dk. Produksjon montre: Brønnum Plast/ broennumplast.dk. Monteringsteam: Helge Tjelta og Uma Tjelta. Transport/spedisjon: Freja Transport og Hordaland Flytteservice.

katalog-arven-etter-nansen_Side_01